Nieuwe kistjes gekocht en uitgetest plus een bijzondere oefening

Door Vincent Hesselink, arts

Vorige week ben ik helemaal naar Woerden (of all places) gereden. Daar zouden ze bij “de Zwerfkei” de grootste collectie loop- en bergschoenen hebben. Na een uur passen kwam ik er achter dat ze veel hadden maar erg weinig in mijn maat en met aangename pasvorm. Uiteindelijk een paar Meindl uit de D categorie gekozen met een extra inlegzool. Ze moeten geschikt zijn om stijgijzers  onder te binden want het laatste deel van de tocht naar de top van de Ararat gaat over een gletsjer.

Gisteren even tijd om de kistjes uit te testen. Zondag ochtend na het ontbijt, bij opklarend weer, nieuwsgierig er op uit. Hoe zou het lopen met van die klossen aan de voeten? Het voelde even alsof ik uit het ziekenhuis was ontslagen met 2 ingegipste enkels. De eerste kilometer het dorp uit op de verharde weg. Daarna kon ik in de berm lopen. Na al die stortregens van de afgelopen 4 dagen verwachte ik een zompige ondergrond. Dat viel erg mee. Vrij snel gewend, maar je kunt toch een beduidend lager tempo lopen met deze schoenen.

Uiteindelijk anderhalf uur gelopen alleen door de berm en ook weer een paar keer het viaduct van de snelweg op en neer.

Nieuwe oefening aan training toegevoegd. De “kettle bell swing”. Tim is er laaiend enthousiast over. Lees zijn blog en kijk naar deze video. Lijkt goede manier om romp te versterken. Perfecte uitvoering is wel belangrijk. Anders kans op blessures. Deze blog is even blijven liggen en dus al weer een week oud. Ondertussen zit ik in Zwitserland in Morgins in het skigebied van Portes du Soleil. Nascholing van de Nederlandse vereniging van artsen voor OrthoManuele geneeskunde. Diverse onderwerpen aan de orde. Ik heb zelf ook een lezing gehouden over het systeem van diagnostiek dat we gebruiken in onze praktijk.  “Concept multifactoriele diagnostiek Praktijk Hesselink”